Väksä lähetti tänään muutaman kuvan omasta "puutarhastaan" ja laitan ne tänne. Kopioin myös kommentit suoraan, kun en jaksa kirjottaa omia.

"Luin tosta tuulettimen hyötyjen vertailusta. Oli hyvä vertailu kohta, kun sain sulta noita ituja. Omani olivat olleet siinä vaiheessa tuulettimen alla joitain viikkoja ja ne sulta saadut idut ilmeisesti ei? Ainakin niiden varret olivat paljon pehmeämmät kuin ne tuuletetut. Joten kyllä tuuletus kannattaa. Mutta hyvin olivat sun idut kasvaneet, vaikka istutit ne paljon myöhemmin kuin mä. Mietinkin mistä se mahtaa johtua ja päädyin seuraavaan: Mikä sulla on kotona sisälämpötila? Meillä on sisällä jotain 20-21 °C. Luulisi, että jos sisälämpöä nostaisi, niin ei se ainakaan kasvua hidasta...? Toinen asia on lannoitus. Ootko lannoittanut ituja ja mitä multaa/turvetta oot käyttänyt? Itellä ollut ihan lannoittamaton turve. Keskustelupalstoilla on juttuja, jotkut ovat alkaneet lannoittamisen heti, toiset vähän myöhemmin, jotkut eivät lannoita ollenkaan ja silti satoa vaan tulee."

Joo, multa saadut ei ollut siinä vaiheessa ollut tuulettimen alla, nyt on aina välillä, kun jaksan virittää sen. Sisälämpötilasta en osaa sanoa, kun ei oo mittaria. Mutta veikkaan, että on vähän enemmän, kun täällä on aina ihan liian kuuma. Ei vaan lämmönsäätö oikein toimi kunnolla, niin sitä on hankala tiputtaa. En oo lannottanut ikinä noita ja multana on Kekkilän puutarhamulta. Ja Sajolle tiedoksi, että mainostan kyllä sunkin sivuja, vaikkei ne kovin usein päivitykään :)