Vihdoinkin oli aikaa ja mielenkiintoa tehdä tämän vuoden sadosta jotain. Ne oli tossa pöydällä kuivunut jo tosi paljon, niin päätin tehdä koko määrästä maustetta. Pilkoin niitä hiukan pienemmiksi, mutta en ihan niin paljon kun aikasempina vuosina, ja annoin niitten olla kuivurissa pari tuntia. Siinä vaiheessa ne oli jo tosi kuivia. Jauhetta tein samalla sauvasekottimella kun aikasemminkin, niin ei levinnyt maustepölyä ilmaan. Tällä kertaa käytin jopa kortsu-hanskoja, niin vältyin epämiellyttäviltä jälkiseurauksilta, kuten silmien ja huulien polttelulta, kun kuitenkin aina unohtaa, ettei saa koskea. Valmista maustetta tuli n. 1,5 desiä ja kuten useimmat varmasti tietää, niin se on varsin riittoisaa. Itseasiassa on viime vuotistakin vielä vähän jäljellä. Tästä johtuen voinkin antaa sitä jollekin halukkaalle, kun vaan pyytää kauniisti. Myös siemeniä otin talteen, niin niitäkin saa. Tänä vuonna on jaossa Cayannen, Petterin ja sekalaisia siemeniä. Kaapista löytyi myös Charlstonin viime vuotisia siemeniä, niin myös niitä saa, jos joku haluu. Nyt on keittiön pöytä pitkästä aikaa taas melkeen kokonaan chili-vapaata vyöhykettä, mutta kolme puskaa siihen jäi vielä talvehtimaan. Ja sitten on tietenkin se viime vuotinen Petteri, jolla on niin iso koti, että sen pitää olla tuolilla pöydän vieressä. Talven aikana ei varmaan päivityksiä tuu edes sen vertaa kun kesällä, mutta aina joskus voin innostua laittamaan jotain, jos tapahtuu jotain kivaa.

Meinas ihan unohtua, että tein tänään pitkästä aikaa oikein kotona ruokaa. Tossa Petterissä on vielä muutama marja kiinni, niin laitoin tuoretta chiliä joukkoon. En muistanutkaan kuin hyvää se on :)