Tänään olen ollut tosi ahkera ja näperrellyt chilien parissa oikein urakalla. Homman aloitin kasvihuoneen siivoomisella, kun siellä oli kaikkea kamaa talvisäilytyksessä. Ne kukkalaatikot mitkä oli viime vuonna ikkunan alla, oli kärsinyt hiukan ja on nyt vielä rumemmat kuin viime vuonna, mutta saa luvan kelvata, ainakin toistaiseksi. Sinne oli myös kasvanut aika paljon semmosia risuja mitkä ei sinne kuulu, niin revin ne pois. Seuraavaksi laitoin taimia uusiin kasvupaikkoihin, osan pakosta ja osa vaati jo isompaa ruukkua. Taivaallisille (tai helvetillisille) kasvumaille lähti melkeen kaikki turveruukkuihin istutetut. Ne ei lähtenyt missään vaiheessa kasvamaan kunnolla ja nyt heitin ne pois, yhtä Cayannea lukuunottamatta. Eli tunkiolle päätyi kaikkia lajikkeita yks kappale, lisäksi 2 Apachea, jotka oli kyllä pienissä purkeissa, mutta ei halunnut kasvaa. Se lajike oli pettymys, kun yksikään ei selvinnyt.

Kukkalaatikoihin pistin viime vuoden tapaan pelkkiä Sekalaisia. Viime vuonna näytti, että ne olis ollut liian ahtaassa, niin tällä kertaa pistin toiseen laatikkoon vaan 3 ja toiseen 4 tainta. Viimeksihän molemmissa oli 5. Nämä on tarkoitus viedä ulos ikkunan alle, kunhan kelit vaan sallii. Jos vaan jaksan, niin alan pikkuhiljaa viemään niitä nyt jo päiväksi ulos karaistumaan ja yöksi sisälle, mutta tuskin joka päivä jaksan ruveta siihen urakkaan.

Yksi Peter Pepper päätyi myös isompaan ruukkuun ja on nyt 21 senttisessä ruukussa. Siitä on tarkoitus yrittää monivuotista ja pitää sisällä koko kesän. Myös yks Bolivian Rainbow ja yks Fluoresent Purple päätyi hiukan isompiin purkkehin, ns. välikoon. Olen suunnitellut yrittäväni 3-4 puskasta moni vuotisia, mutta vielä en ole täysin päättänyt mitkä yksilöt siihen lähtee mukaan.

Mulla oli tarkoitus tänään laittaa kukkalauta katosta roikkumaan tohon ikkunalle, mutta mulla ei ollutkaan tarpeeksi koukkuja, niin se jäi tekemättä. Täytyy yrittää huomenna uudestaan, jos muistan käydä kaupassa. Osin tästä johtuen tilan puute tuli taas kerran eteen ja olin pakotettu viemään osan taimista jo kasvihuoneeseen. Sinne joutui 2 kpl Sekalaisia, jotka oli jo aika isoja. Näistä toinen oli ainut mikä kasvoi kunnolla turveruukussa. Ei siitä tullut juuret läpi, niin otin pois ruukusta ja istutin samalla tavalla kuin muutkin. Lisäksi vein sinne Habaneron, Peterin, Rainbowin ja Charlston, jotka oli ihan pieniä. Toinen vaihtoehto olisi ollut tunkio, niin on toi sentään hiukan parempi. Lisäksi tästä saa hyvää testiaineistoa, että kestääkö ne hiukan kylmempiä öitä. Laitoin toki niille harson päälle monin kerroin, mutta muuta lämmistystä ei ole.

Habaneroja on kahdessa välikoon purkissa ja ne olis ehdottomasti tarvinnut isomman kasvupaikan, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista. Meinaan viedä ne molemmat kasvihuoneeseeen, kunhan ilmat vähän lämpenee, niin saavat siihen asti olla noissa vähän ahtaissa kodeissa.

Ajattelin antaa kasvien totutella uuteen kasvuympäristöön pari päivää ja jättää tuuletuksen pois. Viikonloppuna alkaa sitten taas tuulemaan. Tällä viikolla olen myös nyppinyt ensimmäisiä nuppuja pois muutamasta kasvista. Tiedän kyllä, että se kasvattaa satoa, mutta kyllä sydäntä särkee repiä niitä ja ajatella, että tostakin olis tullut marja. Mulla on vielä 16 tainta sisällä, niin kaipa niillä pitäis pärjätä. Laitan kuvia sitten kun saan sen kukkalaudan viritettyä paikalleen.