Laatikoita siivotessa löysin taas sen vanhan kotipuutarha-lehden artikkelin, jonka monistin keväällä. Siinä sanottiin, että hedelmiä voi alkaa käyttämään jo kun ne ovat vaalean vihreitä ja miedoimmillaan. Pakkohan sitä oli kokeilla. Marja oli hiukan läpikuultavan vihreä, niin ajattelin sen olevan valmis syötäväksi. Leikkasin sen n. 3 millin siivuihin. Marja oli kosteahko, mutta ei semmonen mitä kebab-paikoissa saa. Maistoin ekan siivun ihan kärjestä ja se oli tosi mieto, ei lainkaan chilin makua. Ajattelin jo, että taitaa olla ihan turha kasvi, mutta sitten maistoin toisen palan lähempää kantaa ja tulisuutta löytyi varsin mukavasti. Loput laitoin ruuan joukkoon. Jatkossa taidan kuitenkin odotella ainakin vähän väriä niihin. Siinä artikkelissa sanottiin myös, että c. baccatum lajikkeet (ainakin Lemon drop, mutta käsittääkseni myös Aji Cristal) on tuoreina raikkaita ja hedelmäisiä. Kuivattuna ei ole yhtä herkullisia ja pakastaminen lienee paras tapa säilöä. Miten toi pakastaminen olisi järkevintä? Ehkä valmiiksi siivutetttuina? Kyllä sitä ainakin pitää kokeilla.