Oli tänään Sajon kanssa puhetta chileistä ja taisin saada sen ja Tapsankin tartutettua chilihulluuteen. Kannattaa kyllä ehdottomasti istuttaa niitä, jos ei pelkää koukkuun jäämistä. Sivuoireena voin varottaa, että omia marjoja maistellessa ja käyttäessä tulisuuteen tottuu ja pian ei ravintolasta tai kaupasta saa enää tulista ruokaa. Mutta se on pieni uhraus, kun kotona saa kaikkea herkkua.

Rupesin samalla miettimään mitä lajikkeita istuttaisin tänä vuonna. Selailin vähän omia sivujani ja huomasin, että olen kirjannut huonosti muistiin eri lajikkeiden ominaisuuksi. Tänä vuonna täytyy olla selvästi tarkempi ja tehdä oma sivu jokaisesta lajikkeesta. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että istutan Cayannea (tunnetaan myös nimellä Töistä), joka on aina osottautunut hyväksi vaihtoehdoksi mausteeksi jauhamista varten. Ei välttämättä sovellu sellaisenaan syömiseen, kun makua on sen verran tuhdisti. Sitten pitää pistää CAP 1151, joka tekee aika isoja marjoja, mutta suht tulisia. Muistaakseni on vähän kosteempia kuin Cayanne, eli ei välttämättä yhtä hyvä mausteeksi. Viime vuonna pakastin niitä ja laitoin tomaattipohjaiseen kastikeeseen. Saattaa soveltua sellaisenaan syöntiinkin, mutta vaatinee vähän totuttelua. Varmaan pistän muutaman Aji Cristalinkin, vaikka se ei täysin lunastanut odotuksia viime vuonna. Sehän oli selvästi miedoin näistä kolmesta ja voisi sopia sellaisenaan ruokaan. Ramirosta en vielä tiedä. Sehän oli tosi mieto, lähes normi-paprikan makuinen. Marjat oli kuitenkin niin miehekkään näkösiä, että vähän kiinnostais kokeilla. Eijan ja Tonin kanssa on  myös alustavasti sovittu siementen vaihdosta ja toivon saavani ainakin Bolivian Rainbowin siemeniä, josta olisi tavoitteena tehdä monivuotinen puska. Sehän on todella hienon näköinen ja erikoinen, mutta marjoista en osaa sanoa yhtään. Ehkä niiltä liikenee vielä joku toinenkin lajike, kunhan sovitaan yksityiskohdista. Lisäksi on tarkoitus ostaa 1-2 uutta lajiketta. Edelleen on haussa kebab-paikoissa yleisesti tarjottu lajike, mutta en tiedä yhtään mikä se voisi olla. Jos joku tietää, niin kertokoon sen viipymättä. Taitaa taas tulla ahdasta keittiön pöydällä ennen kuin saa puskat ulos :)