Chileissä ei oo tapahtunut oikeestaan mitään mainittavaa kehtitystä, mutta päivitetään nyt kuitenkin vähän tilannetta. Taimet on vajaan viikon verran saanut nauttia tuulettimen viilentävästä vaikutuksesta, mutta vaikee sanoa onko siitä mitään hyötyä tai haittaa. Pitäis olla vertailuryhmä, että näkis kannattaako sitä pitää, mutta tilan puutteen takia kaikki saa tuulta. Osa toki vähemmän kun toiset, kun ovat lähempänä tuuletinta. Olen pitänyt sitä pari tuntia päivässä, niin saavat totutella siihen rauhassa. Aika pahasti ne kaatuis, jos ei olis tukikeppejä, mutta niitten kanssa pysyy hyvin pystyssä.

Tänään innostuin vähän mittailemaan taimia ja suurin osa on 10 sentin paikkeilla. Ehkä mieluummin vähän yli kun alle. Isoin yksilö patsastelee uljaana 17 senttisellä varrellaan. Kovin heikon olosia vaan ovat ja toivoisinkin vähän paksuutta lisää. Eikä lisäpituudestakaan tietenkään haittaa olis... Vielä on liian aikasta tehdä kovin rajuja päätelmiä siitä mikä ruukun koko on paras, mutta näyttäis siltä, että kaikki selvisi koulinnasta.

Kävin tänään porukoitten tykönä ja tietenkin piti samalla tsekata niitten chilit. Niillä on taimet paljon pienempiä kun mulla, isoimmat ehkä vähän alle 10 senttisiä. Ne on vähän huonolla ikkunalla, kun siihen ei paista kun ilta-aurinko, eikä sekään kunnolla. Suosittelinkin, että siirtäisivät ne olohuoneeseen, mutta en tiä menikö ehdotus läpi.