Sain tänään aikaseksi koulia Töistä idut omiin purkkeihinsa siitä isosta astiasta. Käytin samaa multaa kuin viimeksi ja muutenkin samaa tekniikka. Eli otin yhden idun per purkki ja 6 "välikoon" purkkia, n. 9 senttiä halkaisijaltaan. Ne on tarkotus siirtää vielä isompiin astioihin kun noi käy pieniksi. Ihan kokeilumielessä laitoin 2 tainta isompiin ruukkuihin, toinen on halkaisijaltaa 13 ja toinen 17 senttiä, mutta syvyyttä on huomattavasti enemmän kuin pienemmissä. Ainakin toi 17 senttinen on jo lopullinen ruukku. Toivottavasti vaan ei ole liian iso, että jaksaa kasvaa siinäkin. Jos ne menestyy ihan hyvin tossakin koossa, niin sitten jätän ensi vuonna välikoon kokonaan pois.

Vielä on 6 purkkia koulimatta, jotka istutin alunperin välikoon purkkeihin. Ainut ongelma niitten kanssa on, että niissä on 3 tainta per purkki. Ne on vielä aika pieniä, enkä ole täysin päättänyt mitä teen niitten suhteen. Joko nypin osan pois, jolloin koulinta olisi tehty tai sitten yritän siirtää niitä erikseen, kun se aika koittaa. Yksi vaihtoehto tietenkin olis istuttaa ne tosi isoon astiaan kaikki kolme, mutten oikein usko, että sillon riittäisi tilaa kaikkien juurille. Täytyy kattoa sitten joskus keväämmällä.

Ylipuutarhuri Toni kävi tänään ja sekin tuli siihen tulokseen, ettei ne vanhat rangat enää voi herätä henkiin, niin oli helppo heittää ne pois. Varsinkin kun nyt on paljon paremmin tilaa uusille iduille ja sain siitä tyhjiä ruukkuja, jotka tulee vielä tarpeeseen. Samalla sain taas muistutuksen miksi herra Ylipuutarhuri tunnetaan chili-piireissä myös nimellä Tarkkasilmä-Toni. Ts-T huomasi heti ensi silmäyksellä, että yksi tähän asti itämätön siemen on tehnyt ihan pienen alun. Eli Thai Dragon näytti epäilijöille, ettei vielä kannata heittää toivoa. "Enää" 7 itämätöntä minikasvihuoneessa.