Olen tänään ollut tosi ahkera ja aloin heti herättyäni leikkimään puutarhuria, vaikka viime yö kiireinen ja henkisesti raskas olikin. Pieni roolileikki piristää kummasta ja päivä on mennyt nopeesti ja mukavasti. Ihan täysin suunnitelmien mukaan ei silti tänäänkään hommat mennyt. Ulkona tuuli niin paljon, että en uskaltanut viedä kasveja sinne, vaan vein ulos tulevat kasvihuoneen pöydälle. Ens yöksi on luvattu vaan 2 astetta lämmintä, niin siinäkin mielessä niitten on parempi olla lasitalossaan. Olohuoneen ikkunalla roikkuva Habanero päätyy myös ulos kesäksi, mutta vasta sitten kun yötkin on riittävän lämpimiä. Nyt keittiön pöydälläkin on mukavasti tilaa, kun sain suurimman osan taimista pois. Siihen jäi vielä 3 taimea, jotka yritän saada talvehtimaan ja 3 muuta taimea. Niistä voi käydä lukemassa lisää täältä ja on siellä kuvia kasvihuoneestakin.

Tänä vuonna mulla on kasvihuoneessa yks seinusta enemmän kun ennen, niin laitoin kasvit lajikkeittain omiin karsinoihinsa. Petterillä on tietenkin pienen, kun niitä on vaan kaks. Muilla on vähän isommat alueet. Ajattelin, että nyt ei tarvi miettiä lajikkeita, kun on selkeesti erillään. Vaikka onhan niillä nimikyltit, mutta kokemuksesta tiedän, ettei oo mitenkään varmaa, että ne seuraa koko kesän.

Tänään maistelin ekaa tuoretta marjaa. Kyseessä oli viime vuotinen Rainbow, joka on vielä keittiön pöydällä. Siinähän on pieniä marjoja, ehkä pari senttisiä, eikä tulisuuttakaan ollut liikaa. Pilkoin yhden marjan aamupalaleiville, niin siihen se antoi sopivasti makua, mutta mausteena lienee liian mietoa. Mietinkin, että heitän sen varmaan pois sitten, kun se lakkaa tekemästä marjaa. Se nimittäin tiputtaa lehtiä aika paljon, niin en jaksa siivota niin usein. Se on kyllä kaunis kasvi, mutta mulle chilit on hyötykasveja, niin se ei enää talvehdi.