Viime viikolla koitti se kauan odotettu päivä, että pystyin julistamaan makkarit virallisesti valmiiksi. Perjantaina muutettiin kamat niihin, mutta pikkuhommia jäi vielä viikonlopulle. Vielä puuttuu vähän verhoja ja toisen makkarin kuvio ei varmaan ikinä tule valmiiksi, kun niitä yksityiskohtia voi lisätä loputtomiin. Mutta siis voi sanoa valmiiksi. Sunnuntaina jopa vietiin työkalut pois ja muutenkin siivottiin kaikki, niin nyt voi vaan olla vähän aikaa.

Makkareitahan alettiin tekemään jo elokuun lopussa ja valmiiksi saatiin vasta tammikuun alkupuolella, niin kesti kyllä luvattoman kauan. Työtuntejakaan ei tullut kun vajaa 300 kaikille yhteensä, mutta oli vaan niin paljon muutakin ohjelmaa, ettei aika riittänyt millään. Lopputulokseen oon kuitenkin tyytyväinen, niin voi unohtaa kaiken tuskan mitä on koettu. Ehkä kuviakin tulee tässä joskus, kun suuremmilta kiireiltä ehtii. Ei nimittäin tunnu hommat loppuvan millään, vaikka remppa onkin pannassa.

Nyt pidetään ainakin jonkun aikaa hiljaiseloa rempasta, mutta vähän kiinnostais tehdä alakertaan menevät rappuset kevät-talvella. Saattaa kuitenkin olla, että aika ei riitä ja se siirtyy syksyyn. Kesä menee kuitenkin pihatöissä, kun sielläkin on vaikka kuin paljon tekemistä.

Pianhan tässä saa taas alkaa miettimään chilienkin istutusta. Viime vuonna päätin, että tänä vuonna en laita ollenkaan, mutta pitänee perua se päätös. Täytyyhän ainakin sen verran laittaa, että pystyy tekemään valkosipuli-chili-suolakurkkuja. Mutta istutuksista lisää, kun sen aika tulee.