On taas ollut hiukan hiljaisempaa ton sadonkorjuun kanssa, mutta äsken kävin keräämässä marjoja ja kyllä niitä kourallinen tulikin. Alkaa jo olemaan syksy sen verran pitkällä, että otin varmuuden vuoksi talteen myös semmosia marjoja, mitkä ei ollut vielä täysin kypsiä. Paljon jäi puskiin vielä vihreitä marjoja, mutta toivottavasti ehtivät kypsymään. Ajattelin, että voisin viikonloppuna kuivata niitä ja tehdä maustetta, niin sillon poimin taas lisää.

Jostain syystä tänä vuonna on satoa pilaantunut huomattavasti tavallista enemmän. Äskenkin jouduin heittämään pitkälti toista kymmentä marjaa pois, kun olivat ihan pehmeitä. Osassa oli sen näköisiä jälkiä, että joku elukka on syönyt niitä, mutta niitä ei ollut kuin muutama. Yks syy pilaantumiseen saattaa olla se, että ne on joskus viikonloppuisin joutunut olemaan hiukan huonolla hoidolla ja ovat tainneet päästä kuivahtamaan. Jos joku tietää muita mahdollisia syitä, niin saa kertoa.

Sisällä olevat Petteri ja Rainbow on viime aikoina innostuneet tekemään nuppuja ja molemmissa on kukkakin auennut. Taitavat raukat olla vähän sekaisin vuoden ajoista, kun ei enää ehdi tekemään satoa. Toivottavasti säilyvät hengissä talven yli ja alottavat kukinnan keväällä yhtä innokkaasti. Rainbow päässee vielä isompaan purkkiinkin syksyn aikana, mutta viimeistään keväällä.