Oon tässä jo pari päivää kattellut noita chilejä. Ne on kasvanut tosi paljon ja alkaa olemaan siinä mallissa, että taas kaipaisivat isompaa kotia. Suurin osa taitaa mennä kasvihuoneessa avomaahan, niin ne saa odottaa siihen saakka, että tarkenee lasitalossa. Mutta ne mitkä meinaa varttua ruukuissa, niin vois jo vaihtaa lopulliseen kotiinsa. Ainut vaan, että ei oo tilaa. Taitaa olla pakko odottaa vielä pari viikkoa ennen kun alkaa pelaamaan mullan kanssa. Sitäpaitsi multaa pitää käydä ostamassa sitä ennen. Uskoisin, että viikon tai kahden päästä niitten pitäis jo tarjeta ihan kivasti.

Tänään kattelin myös viime vuotista Petteriä vähän tarkemmin, kun se on tehnyt niin hyvin lehtiä. Suureksi ilokseni huomasin, että siinä on aika paljon ihan pieniä nupun alkuja. Alan pikkuhiljaa uskomaan, että siitä saattaa tulla satoa tänä vuonna.

Kolmas havainto on jo vähän vanhempi, mutta laitetaan sekin nyt tähän. Nyt kun taimet on vähän isommissa ruukuissa, niin ne sitoo huomattavasti paremmin vettä, kun pienet ruukut. Eli niitä pitää kastella harvemmin, kun aikasemmin, vaikka ilma lämpimämpää onkin. Mutta saviruukuissa olevat imee huomattavasti enemmän vettä kun muoviruukuissa olevat. Niitä pitää kastella useemmin, vaikka on isompi ruukku. Jatkossa taidan välttää saviruukkuja, jos vaan on muovisia tarpeeksi.