Eilen keräsin talteen melkeen kaikki marjat kasvihuoneesta, enää sinne jäi sen verran, että on jotain mitä näyttää sadonkorjuu juhlissa. Loput marjat tuleekin varmaan syötyä tuoreena. Kaikki tähän mennessä kerätyt laitoin Kaisa Kasvikuivuriin  ja niitä tulikin yllättävän paljon. Tein samalla tavalla kuin aikasempina vuosina, eli pilkoin niitä vähän pienemmiksi, että kuivuisivat nopeemmin ja samalla otin vielä vähän siemeniä talteen. Marjoja olikin lopulta niin paljon, että mulla oli kaikki 5 Kaisan tasoa käytössä. Kaisa kävi kuumana koko illan, n. 5 tuntia, ja tunnin välein kävin vaihtamassa tasojen paikkaa. Annoin niitten olla paikallaan vielä yön yli ja aika hyvin ne oli kuivunut, mutta pari palasta olis saanut olla kauemminkin. En kuitenkaan niitten takia enää odottanut, vaan tänään jauhoin ne mausteeksi. Jauhaminen tapahtui tuttuun tapaan sauvasekottimella ja nyt kun olen tajunnut, että siinä on semmonen kannellinen kippo, niin vältyin suuremmilta aivastuskohtauksilta. Valmista maustetta tuli yks maustekippo ihan täyteen, niin sen kanssa pitäis hyvin pärjätä vuoden verran.

Eilen olin pakotettu poimimaan myös yhden Peter Pepperin, vaikka se olikin vielä täysin vihree, kun se olis muutenkin tippunut ihan pian. Otin tietenkin siitäkin siemenet talteen ja laitoin heti marjan ruoan joukkoon. Kyllä siinä jotain pientä tulisuutta oli, mutta ei paljon. Uskon, että makua on enemmän noissa kypsissä marjoissa, jotka on tarkotus panna poskeen viikonloppuna.