Nyt on kesälomareissu takana ja eilen illalla tulin kotiin. Vähän se lipsahti pitemmäksi kuin alunperin oli tarkoitus, mutta niinhän yleensä käy, kun on hauskaa. Kävin myös tarkastamassa Sajon puutarhan tilanteen ja uskoakseni sielläkin alkaa marjaa pukkaamaan ihan lähipäivinä. Omat chilit oli onneksi hyvässä hoidossa ja kehitystä oli tapahtunut selvästi. Varsinkin sisällä oleva Peter Pepper on saanut marjoihinsa (molempiin) reilusti lisää kokoa ja nyt otin jopa kuvia. Jostain syystä siinä ei kuitenkaan ole enää edes yhtään nuppua, niin taitaa jäädä sato kahteen marjaan sen puskan osalta. Kasvihuoneessa olevassa Peterissä sen sijaan on tosi paljon nuppuja ja ihan kivasti kukkiakin, mutta ainoastaan yks ihan pieni marja. Toivottavasti sentään sen verran tulee satoa, että saa siemeniä ens vuotta varten.

Ulkona kukkalaatikoissa olevat  ja toinen kasvihuoneen Cayanne oli myös saanut marjoihin kokoa ja osa onkin jo ihan täyskasvuisia, nyt enää odotetaan väriä niihin, että pääsee syömään. Niissä on vielä reilusti kukkiakin, niin voitaneen odottaa ihan mukavaa satoa.

Habanerossa on pari marjaa saanut ihan vähän väriä pintaan, mutta ei vielä lähelläkään kypsää marjaa. Myöskään Charlstonissa ei ole vielä yhtään punaista, mutta mustaa ja lilaa senkin edestä. Jostain syystä Fluoresent Purple ei ole saanut marjoihinsa edes kokoa reissun aikana, mutta toivo elää vielä senkin suhteen. Tuntuu vaan oudolta, että viime vuonna 9.7 täysin kypsä Cayanne päätyi lautaselle, mutta tänä vuonna ei yksikään laji ole saanut kypsää marjaa aikaseksi. Onko oikeesti ollut niin paljon kylmempi ja sateisempi kesä?