Mulla on ollut pahasti kiireitä reilun viikon ajan, mutta nyt on sauna siinä kunnossa, että pääsee jo löylyihin. Hiukan se on vieläkin kesken, mutta välillä pitää tehdä muitakin hommia mitä on kertynyt rästiin. Tänään sain aikaiseksi koulia idut. Mullahan oli suurin osa istutettu omiin purkkeihinsa, joissa oli vaan yks siemen per purkki. Tämä osottautui varsin käteväksi taktiikaksi koulinnan kannalta. Varsinkin kun niissä on vielä reikä pohjassa, niin näki selvästi mitkä on tehnyt juuria pohjalle asti. Muutenkin ne oli helppo laittaa vaan isompaan ruukkuun. Laitoin niitä erikokoisiin ruukkuihin, jotka on halkaisijaltaan n. 5-13 cm. Myöhemmin meinaan siirtää ne vielä isompiin, ja osan suoraan maahan. Se laatikko, missä mulla oli Sekalaisia, oli huomattavasti työläämpi koulia, mutta kaivoin sieltäkin 7 taimea. Loput annan äitille, niin sekin saa (toivottavasti) syksyllä maistella tulisia herkkuja. Multana käytin Kekkilän puutarhamultaa, kun sitä jäi reilu 3 säkkiä (55 litraa/kpl) viime vuodesta. Oli kyllä havaittavissa yllättävän iso ero siinä oliko siemenet pienissä minarin purkeissa vai isommissa turveruukuissa. En koulinut vielä yhtään turveruukuissa ollutta, kun ne on vielä niin pieniä. En tiä onko ne panostanut enemmän juurien tekoon, vai mistä johtuu. Enkä ole ihan varma onko se hyvä vai huono asia, että panostaa tässä vaiheessa juuriin varren kustannuksella. Täytyy tarkkailla tilannetta ens vuotta ajatellen.

Tällä kertaa uusiin entistä ehompiin koteihin pääsi Charlston 2 kpl, Peter Pepper 2 kpl, Habanero 2 kpl, Fluoresent Purple ja Cayanne. Uuden kodin tunkiolta löysivät kaikki itämättömät eli Cap 4 kpl, Cayanne 2 kpl, Fluoresent Purple, Risteytys, Apache ja Bolivian Rainbow. Loput jäi vanhoille paikoilleen. Tästä on helppo laskea itämisprosentti, kun kaikki lajikkeita istutin 4 siementä (sekalaiset-laatikko jää pois, kun niitä siemeniä oli paljon ja ituja oli paljon, niin on mahdoton laskea). Kaikkien lajikkeiden yhteinen prosentti on 72%. Tätä tietenkin laski pahasti Cap, jota en edes yritä enää ens vuonna. Lajikohtaiset prosentit laitan kunkin lajikkeen omalle sivulle.

Täältä löytyy pari kuvaa tämän hetken tilanteesta. Valitettavasti niissä ei näy Bolivian Rainbowin ja Fluoresent Purplen taimia kunnolla, kun ne alkaa näyttää todellisen luonteensa. Ovat nimittäin nyt jo huomattavasti värikkäämpiä kuin muut lajit. Ehkä sitten seuraavissa kuvissa.