Niinhän siinä kävi, kuten jotkut ehkä arvasikin, että viikonlopuksi tuli molemmille päiville kinkerit. Eilinenkin päivä oli niin kiireinen, että ehdin tänään vasta keräämään satoa. Ei niitä kypsiä mitenkään liikaa vielä ollut, mutta 4 Cayannea ja 14 Habaneroa oli jo valmiina. Toivottavasti puskat keskittyy nyt muiden marjojen kypsymiseen ja ehkä jopa uusien tekemiseen, kun marjat väheni. Nyt on myös ulkona alkanut ensimmäinen marja vaihtamaan väriä, mutta oli vielä niin oranssi, että jätin kypsymään pariksi päiväksi. Tällä viikolla on ollut, ja luvattu jatkossakin, niin hienoja kelejä, että uskoakseni joka päivä kypsyy pari marjaa.

Vähän tekisi mieli maistaa Habaneroa, mutta taidan olla niin nössö, etten uskalla vetää paljaaltaan. Cayannen maun tiedän, ja sekin on turhan tulinen sellasenaan syötäväksi tai ainakin siitä nautittavaksi, ja Habanero on vielä huomattavasti tulisempi, niin taidan säästää vielä vähän aikaa. Viimeistään huomenna syön taas kotona, niin sitten täytyy maistaa esim. lihapiirakan päällä. Laitan vielä tämän viikon aikana raporttia oliko se maineensa veroinen.

Teen erillisen sivun mihin kerään tämän vuoden marjoista sato-kuvia. Vielä ei tosin ole kuin yks kuva, mutta kaipa niitä tulee lisää ennen sadonkorjuu-juhlia.