Olen tänään ollut harvinaisen ahkera, vaikkei kello ole vielä paljon mitään. Tein nimittäin vihdoinkin maustetta niistä viime vuotisista marjoista, mitkä on ollut lautasella hyllyn kulmalla tähän asti. Ne oli luonnollisesti kuivunut jo ihan kokonaan, niin ei niistä paljon muuta pystynyt tekemään kuin maustetta, mutta sitä kaikkein eniten kuluukin. Nyt mulla on sitä sen verran, että pärjään helposti siihen asti, että tämän vuotinen sato on kypsä. Tai oikeestaan sitä on aika paljon enemmänkin, niin ajattelin tyrkyttää sitä työkaverille. Ne marjat oli suurimmalta osalta Cayannea ja Risteytystä, mitkä poimin porukoitten kasvihuoneesta lokakuun puolen välin paikkeilla. Lisäksi mukana oli muutama Aji Cristal ja Bolivian Rainbow. Laiskana miehenä en jaksanut alkaa hienostelemaan niitten kanssa, vaan otin ainoastaan kannat pois ja heitin purkkiin. Edes siemeniä en jaksanut poistaa, kun meinaan ens vuonna istuttaa tämän vuotisista siemenistä. Ne ei tietenkään ole kovin kauniita siinä mausteen joukossa, mutta antaa mukavasti makua. Myös se yks Bolivian Rainbow on vähemmän kauniin näköinen, kun on niin paljon tummempi kuin muut, niin näyttää ihan roskalta siellä joukossa :) Käytin tällä kertaa yhtä sauvasekottimen osaa, mitä en ole ennen käyttänyt. Ehkä kuvat selventää hiukan asiaa. Se oli huomattavasti parempi kuin vanha pakastepussi viritelmä. Toi oli ilmatiivis, niin sai ihan rauhassa suristella menemään, eikä tarvinnut aivastella. Varmasti yhtä kätevä kuin ostos-tv:n Macig Bullet, joka tekee valmista ruokaa viidessä sekunnissa (toisin kuin Aromipesä, joka keittää perunat viidessä tunnissa, kätevää) :) Ei tohonkaan sen kauempaa mennyt, jos ei lasketa pilkkomista, ja sitähän ei lasketa telkkarissakaan. Tälläkään kertaa en käyttänyt kortsu-hanskoja, kuten en koskaan ennenkään, niin nyt pitää olla varovainen vessassa käydessä. Jostain syystä nimittäin se tulisuus ei lähde ihan ensimmäisessä pesussa pois sormista. Suosittelen myös välttämään silmien hieromista chilin käsittelyn jälkeen, ellei ole masokisti.